Nyheter

Hemgjord kanon het potatis för rätten

Den hemgjorda kanonen blev en het potatis för tingsrätten i Alingsås. Den Lerumsbo i 20-årsåldern som följt receptet från en instruktionsfilm på Youtube döms för vapenbrott - trots att apparaten enbart skulle laddas med potatis.(TT)
Publicerad 10 april 2017

Den hemgjorda kanonen blev en het potatis för tingsrätten i Alingsås. Den Lerumsbo i 20-årsåldern som följt receptet från en instruktionsfilm på Youtube döms för vapenbrott - trots att apparaten enbart skulle laddas med potatis.

Enligt mannen hade kanonen enbart testats en gång, på en parkeringsplats i Lerum. Men när den laddade potatisen bara flög två meter innan den blev mos tröttnade han på apparaten. Han säger sig heller inte ha haft något uppsåt med tillverkningen och hävdade under rättegången att han inte kände till att potatiskanonen kunde betraktas som ett vapen, uppger SVT Nyheter Väst.

Alingsås Tingsrätt anser däremot att mannen bröt mot vapenlagen eftersom han inte haft rätt att inneha vapen. Mannen döms till 30 dagsböter och potatiskanonen har förverkats.

TT