Nyheter

Hjärta gör Instagram mer välkomnande

Instagram följer nu exempel från andra sociala medier och vidtar nya åtgärder för att hindra trakasserier och elaka kommentarer. Det ska också bli lättare att visa uppskattning. Det blir möjligt för alla Instagrams 500 miljoner användare att helt stänga av kommentarsfunktionen.(TT)
Publicerad 6 december 2016

Instagram följer nu exempel från andra sociala medier och vidtar nya åtgärder för att hindra trakasserier och elaka kommentarer. Det ska också bli lättare att visa uppskattning.

Det blir möjligt för alla Instagrams 500 miljoner användare att helt stänga av kommentarsfunktionen. Det ska även gå att blockera enskilda följare utan att de får veta det, rapporterar The Washington Post.

Åtgärderna är en fortsättning på tidigare insatser för att begränsa näthatet. I september fick Instagrams användare möjlighet att filtrera kommentarerna.

Inom de kommande veckorna ska det också gå att gilla kommentarer. Hittills har det bara gått att gilla inlägg.

Nu ska den som uppskattar en kommentar kunna visa det med ett litet rött hjärta, i likhet med "tummen upp" på Facebook. Syftet är att skapa "en mer välkomnande atmosfär", skriver Instagramchefen Kevin Systrom på företagets sajt.

TT