Annons
Nyheter

Kameraövervakning av omtalad rondell i Malmö

Polisen får tillstånd att kameraövervaka ett område som är beläget kring en rondell i Malmö, enligt ett beslut från länsstyrelsen i Skåne. Rondellen har i folkmun kallats för "knarkrondellen" eftersom det pågår narkotikahandel i området.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Polisen får tillstånd att kameraövervaka ett område som är beläget kring en rondell i Malmö, enligt ett beslut från länsstyrelsen i Skåne. Rondellen har i folkmun kallats för "knarkrondellen" eftersom det pågår narkotikahandel i området.

"Länsstyrelsen har beaktat vad polisen anfört om områdets utsatthet och anser att övervakningsintresset väger över det intrång i enskildas personliga integritet som kameraövervakningen utgör", säger Henrik Kvennberg, ansvarig handläggare på länsstyrelsen, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Droghandeln har skapat problem för förbipasserande och boende i området. I november tvingades en förskola flytta delar av sin verksamhet sedan knarklangare hotat föräldrar i samband med de kommit för att hämta sina barn.

Kameraövervakningen gäller Kristianstadsgatan, Södra Parkgatan samt Norra Parkgatan. Beslutet gäller till och med den 16 december i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons