Annons
Nyheter

Kvinna får miljonbelopp efter elchocker

En kvinna får skadestånd på drygt två miljoner kronor för utebliven inkomst, samt livränta tills hon fyller 65, på grund av men som hon fått av behandling på en psykiatrisk klinik, rapporterar Psykologtidningen. Skadeståndet ska betalas av det berörda landstinget, enligt en dom i tingsrätten.(TT)
Publicerad 2 april 2019

En kvinna får skadestånd på drygt två miljoner kronor för utebliven inkomst, samt livränta tills hon fyller 65, på grund av men som hon fått av behandling på en psykiatrisk klinik, rapporterar Psykologtidningen. Skadeståndet ska betalas av det berörda landstinget, enligt en dom i tingsrätten.

Behandlingen skedde för nio år sedan och innefattade elva elchockbehandlingar, så kallade ECT-behandlingar. Kvinnan utsattes också för sexuella övergrepp av en vårdare. Till följd av behandlingarna och övergreppen drabbades kvinnan av minnesstörningar och posttraumatiskt stressyndrom.

Annons

Landstinget har medgett att ECT-behandlingarna skedde genom fel och försummelse. Kvinnan lider fortfarande av minnesstörningar och kan inte arbeta.

Det är känt sedan tidigare att patienter kan lida av långvariga minnesstörningar efter ETC-behandlingar, men att man beviljas skadestånd är ovanligt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons