Nyheter

Kvinna misstänkt för mordbrand

En kvinna i Örebro är misstänkt för att ha tänt eld på sin egen lägenhet. Hon är förd till sjukhus under polisbevakning. - Vi har klara indikationer på att det är ett uppsåtligt brott, säger Mats Öhman vid polisen. En brand bröt ut i en lägenhet på Norr i Örebro på tisdagen.(TT)
Publicerad 1 februari 2019

En brand bröt ut i en lägenhet på Norr i Örebro på tisdagen. Lägenhetsinnehavaren, en kvinna i 50-årsåldern, ska ha fallit eller hoppat från en balkong på andra våningen, enligt initiala uppgifter till polisen.

””

Tydliga indikationer

Enligt polisen finns det tydliga indikationer på att det är kvinnan själv som startat branden och hon är nu misstänkt för mordbrand.

””

Branden startade vid 10.30 på fredagen och flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. En knapp timme senare var branden släckt och räddningstjänsten arbetade med att kontrollera fastigheten och vädra ur.

””

Hör vittnen

Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning när den misstänkta brottsplatsen har svalnat. De förhör även vittnen och boende på adressen om händelsen.

Kvinnan var vid medvetande när hon fördes till sjukhus men det är ännu oklart hur allvarligt skadad hon är.

TT