Nyheter

Lisa Holm-mördare vill till Litauen

Nerijus Bilevicius, som dömts till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, har begärt att få avtjäna straffet i Litauen. I sin ansökan till Kriminalvården anger Bilevicius som skäl att han vill att hans familj ska ha större möjligheter att träffa honom, skriver GT/Expressen.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Nerijus Bilevicius, som dömts till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, har begärt att få avtjäna straffet i Litauen. I sin ansökan till Kriminalvården anger Bilevicius som skäl att han vill att hans familj ska ha större möjligheter att träffa honom, skriver GT/Expressen.

Livstidsdomen fastställdes i början av maj när Högsta Domstolen inte gav prövningstillstånd. Kriminalvården har skickat handlingar till justitiedepartementet i Litauen och bland annat frågat om landets regler. För närvarande sitter Bilevicius i den så kallade "sexbunkern" på Norrtäljeanstalten.

Justitiekanslern (JK) har beslutat att Bilevicius bror och hustru, som också satt frihetsberövade under ett antal dygn under utredningen, ska få skadestånd. Brodern, som begärt 300 000 kronor för lidande och förlorad arbetsinkomst får 40 000, skriver DN. Hustrun, som satt häktad i en vecka, får 13 000 kronor.

TT