Annons
Nyheter

Löfven: Ingen markering mot Almedalen

Statsminister Stefan Löfven (S) kommer inte till politikerveckan i Almedalen i år. I stället vill han ägna veckan åt att träffa människor som aldrig skulle besöka en politikervecka. - Det är ingen markering mot Almedalen, säger han till TT.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

På Facebook förklarar han att det är dags att "fler viljor från förorter och bruksorter, landsbygd och skärgård, får ta större plats i svensk politik".

Han skriver att han har haft stort utbyte av veckan och mött många människor, men att det nu är dags att ta till vara Olof Palmes ursprungliga tanke med det första Almedalstalet: Att tala politik med vanligt folk under sommaren.

Annons

"Därför kommer jag göra något annat i år. Jag tänker ägna hela Almedalsveckan åt att träffa folk som kanske aldrig skulle besöka en politikervecka, men lik väl borde få sina röster hörda i politiken", skriver statsministern.

"Ingen markering"

Han skriver att han vill träffa arbetslösa, pensionärer som har svårt att få vardagen att gå ihop, och människor som arbetar hårt när andra har ledigt.

Löfven betonar att det inte är någon stark symbolisk handling som han vill göra.

””

Han poängterar att han har talat i Almedalen i fem år och att han sannolikt kommer att tala där nästa år.

När Löfven berättade om sitt beslut i sitt tal i Grängesberg fick han applåder.

TT: Varför tror du att du fick applåder?

””

Finansministern talar

Statsministern är i veckan på miniturné i Sverige för att samtala med invånare och näringslivsföreträdare i bland annat bruksorter och socialt utsatta områden.

På frågan om varför han vill göra en ny Sverigeturné just under Almedalsveckan svarar Löfven att han måste ha tid för sommarsemester också.

Annons

I stället för statsministern blir det finansminister Magdalena Andersson som ska tala på Socialdemokraternas dag i Almedalen i Visby.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons