Nyheter

Mordmisstänkt man gripen i Slovenien

Den mordmisstänkte 45-åringen flydde Sverige med ett barn i förskoleåldern, men greps vid en gränskontroll i Slovenien. Polisen har gått ut med en bild på mannens befarat mördade hustru. - Vi vill ha in uppgifter från personer som kan ha sett henne, säger Christina Hallin vid polisen.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Åklagaren Eva Wintzell säger att den internationellt efterlyste mannen greps i sin bil vid en gränskontroll i Slovenien. Han var då tillsammans med barnet, som har omhändertagits av myndigheter i Slovenien och uppges må bra.

””

Eva Wintzell vill inte berätta varför 45-åringen misstänks ha mördat sin hustru trots att polisen ännu inte har hittat någon kropp.

””

För att underlätta sökandet efter kvinnan gick polisen på tisdagseftermiddagen ut med en bild på henne.

””

Har förhörts

Polis i Slovenien har förhört den misstänkte mannen, men det har ännu inte Eva Wintzell kunnat ta del av. Det är därför oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna.

Slovenien är ett EU-land och ska därför godta en häktningsorder från ett annat EU-land, säger Eva Wintzell. Där görs nu en prövning om när mannen kan återföras till Sverige.

””

Polisen har fortfarande inte hittat kvinnan och vädjar nu om hjälp från allmänheten. Under tisdagen fortsatte polisen att knacka dörr i Avesta och genomförde analyser av fynd som gjorts i parets lägenhet.

Lägenhetsbråk

Polisen misstänkte från början att mannen har mördat kvinnan, men inledde trots det en sökinsats i söndags eftersom det inte gick att utesluta att hon och barnet befann sig någonstans i närheten.

””

TT