Nyheter

Man tände eld på bilar - och sig själv

Det var natten mellan den 11 och 12 mars som en maskerad man bröt sig in i bilhall norr om Stockholm. Han hade med sig en bensindunk och hällde ut innehållet över flera lyxbilar som stod i hallen.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Det var natten mellan den 11 och 12 mars som en maskerad man bröt sig in i bilhall norr om Stockholm. Han hade med sig en bensindunk och hällde ut innehållet över flera lyxbilar som stod i hallen. Han tände på, men började själv brinna eftersom kraftiga lågor slog upp där han stod, och han sprang då med lågor i kläderna från platsen, rapporterar Expressens program Brottscentralen.

Mannen fångades på övervakningsfilm från flera kameror men har inte gått att identifiera och polisen vill gärna ha in allmänhetens tips. Man tror att mannen fick allvarliga brännskador, framför allt i ansiktet. Men polisen har letat på sjukhus och inte hittat någon som stämmer överens med beskrivningen.

Bilar till ett värde av mellan tio och tolv miljoner kronor förstördes i branden. Motivet är oklart men kan bero på hotbild mot ägarna som har bilar på försäljningsuppdrag, enligt polisen.

TT