Micropizza på krog till högsta instans
Enligt alkohollagstiftningen ska krogar fram till klockan elva på kvällen erbjuda ett "varierat utbud" av maträtter för att få servera alkohol. Men när miljö- och hälsoskyddsinspektörer besökte en krog i Umeå hösten 2016 stod köket orört och övergivet, ingen kock fanns på plats. Den enda mat som erbjöds var Billys pizza för 99 kronor, skriver Västerbottens-Kuriren.
Krogen fick ett villkorat serveringstillstånd och ombads redovisa namn och personnummer för den som lagade mat. De överklagade och fick rätt av förvaltningsrätten.
Miljö- och hälsoskyddsnämnden överklagade till kammarrätten, där ärendet avskrevs för att krogen lagt ner verksamheten. Nu går det vidare till Högsta förvaltningsdomstolen. Inspektören Erik Engberg säger till VK att det inte längre handlar om serveringstillståndet utan om att man vill ha ett förtydligande av regelverket för villkorade serveringstillstånd.
””
TT