Nyheter

Muf: Ulf har ett väldigt starkt stöd

Även Moderata ungdomsförbundet (Muf) vill se Ulf Kristersson som partiets nästa ledare. Det beslutades på måndagskvällen vid ett nomineringsmöte där förbundsstyrelsen och 25 distriktsordföranden fick säga sitt. Enligt Muf-ordföranden Benjamin Dousa var det inte ett svårt beslut.(TT)
Publicerad 4 september 2017

Enligt Muf-ordföranden Benjamin Dousa var det inte ett svårt beslut. En överväldigande majoritet av ungdomsförbundet vill se Ulf Kristersson som Moderaternas nästa partiledare.

””
””

Väger tungt

Nära en tredjedel av Moderaternas totala medlemsantal står ungdomsförbundet för och Benjamin Dousa tror att Muf:s nominering kommer att väga tungt.

””

Fyra moderata länsförbund har redan sagt att de nominerar Ulf Kristersson till partiledareposten - länsförbunden i Dalarna, Norrbotten, Södermanland och Västerbotten.

Bildt tackar nej

Moderaterna i Västra Götaland vill däremot se den forne partiledaren Carl Bildt på sin tidigare post. Moderaterna i Blekinge län nominerar både Ulf Kristersson och Carl Bildt, utan inbördes rangordning medan Moderaterna i Kalmar län föreslår Ulf Kristersson i första hand och Carl Bildt som nummer två. Själv har Carl Bildt meddelat att han inte kandiderar.

Förre försvarsministern Mikael Odenberg har tidigare meddelat att även han är intresserad av partiledarposten.

TT