Nyheter

Nämndeman i friande våldtäktsdom: "Var inget bråk"

I en dom som friar en man i 25-årsåldern för våldtäkt skriver Stockholms tingsrätt: "Det har inte varit frågan om något bråk eller slagsmål, så som man tänker sig att en våldtäkt ska vara". Det rapporterar tidningen Metro.(TT)
Publicerad 5 april 2018

I en dom som friar en man i 25-årsåldern för våldtäkt skriver Stockholms tingsrätt: "Det har inte varit frågan om något bråk eller slagsmål, så som man tänker sig att en våldtäkt ska vara". Det rapporterar tidningen Metro.

Enligt åtalet skedde händelsen på ett hotellrum i Stockholm där en kvinna och mannen hade sex. Han var hårdhänt och kvinnan sade "backa", "det gör ont" och "stopp", enligt hennes berättelse.

Rådmannen och ytterligare en nämndeman ville döma mannen för våldtäkt. De ansåg att kvinnan var trovärdig. Men två andra nämndemän höll inte med och om två personer i en rätt om fyra vill fria en åtalad blir det en friande dom.

En av nämndemännen som ville fria mannen skriver att kvinnan "kan ha förorsakat blessyrerna själv".

I domen ansåg också en av nämndemännen: "NN har inte försökt rymma och hon passade inte på att lämna rummet när hon skulle hämta sin väninna".

TT