Annons
Nyheter

Oro efter rapportering om sexhandel

Nya tips om misstänkt sexhandel på thaimassagesalonger och oroliga fastighetsägare som ringer och ber att få uppgifter om vilka salonger misstankarna gäller. Efter uppmärksamheten kring Stockholmspolisens arbete mot sexhandel vill polisen mana till ett visst lugn.(TT)
Publicerad 11 februari 2017
””

Vill ha uppgifter

I början av månaden var Ekot först ut med att rapportera att polisen inte bara gjort ett tillslag mot en salong på Östermalm i Stockholm - vilket resulterat i att en kvinna häktats, misstänkt för koppleri - utan att man också har tips om misstänkt sexhandel på ett 40-tal andra thaimassagesalonger.

Annons

Redan då sade Marie Näslund till TT:

””

Ändå tycks medierapporteringen ha stressat upp folk. Bland annat har fastighetsägare som hyr ut till salonger hört av sig till polisen för att ta reda på om salongen i just deras fastighet hör till de misstänkta.

Nya tips av varierande kvalitet om misstänkt brottslighet har också kommit in.

Utsatta anmäler inte

Polisen välkomnar tips men påpekar att det krävs en del för att man ska misstänka brott. Att många män går in på en massagesalong säger inte så mycket.

””

Ur polisens perspektiv är starka tips sådana som kommer från män som själva blivit erbjudna att köpa sex. Eller från kvinnor som nekats massage med motiveringen att de är kvinnor.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons