Nyheter

Påskresenärer hos SJ får vänta med att boka

Den som försöker boka biljett med snabbtåget Stockholm-Malmö till påsk möts av kalla handen på SJ:s hemsida. Anledningen är att Trafikverket blivit klart med sin planering av banarbeten senare än utlovat. Men i nästa vecka ska bokningen fungera, enligt SJ.(TT)
Publicerad 8 februari 2019

"Ej valbar", är beskedet som möter den som på hemsidan försöker boka en resa med snabbtåget på den aktuella linjen från 18 april och framåt. Det innebär att den resenär som vill boka sin påskresa i god tid, får snällt vänta.

””

Väntar på besked

På onsdag den 13 februari kommer dock biljetterna att släppas, lovar Tobbe Lundell.

Samtidigt väntar SJ besked från Trafikverket om några andra stora trafikhelger till, bland dem Kristi himmelsfärd, innan dessa kan bli bokningsbara.

Flera större banarbeten samtidigt i kombination med ett hårt tryck på de svenska järnvägarna har gjort att Trafikverkets planering till SJ blivit senare än de utlovade 90 dagarna. Det är ingen överraskning för SJ, enligt presschefen på verket, Bengt Ohlsson.

"Otroligt komplext"

””

Banarbeten kommer att ske bland annat i den livligt trafikerade så kallade getingmidjan mellan Stockholm Central och Stockholm Södra, samt mellan Bålsta och Stockholm.

TT