Annons
Nyheter

Id- och gränskontroller förlängs igen

Regeringen kommer att förlänga de omdiskuterade id- och gränskontrollerna i ytterligare tre månader när de löper ut den 11 februari. Beskedet gavs av statsminister Stefan Löfven (S) när han samrådde med riksdagens EU-nämnd inför fredagens EU-toppmöte på Malta.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Regeringen kommer att förlänga de omdiskuterade id- och gränskontrollerna i ytterligare tre månader när de löper ut den 11 februari.

Beskedet gavs av statsminister Stefan Löfven (S) när han samrådde med riksdagens EU-nämnd inför fredagens EU-toppmöte på Malta.

Annons

Gränskontrollerna vid Öresundsbron och hamnarna i polisregion Syd och Väst infördes på senhösten 2015, då flykting- och migrationstrycket in i EU nådde rekordnivåer. Då hette det att gränskontrollerna var en tillfällig lösning, men nu har de varit i bruk i över ett år.

Id-kontrollerna infördes den 4 januari 2016 och sker på den danska sidan. Det är tåg-, buss- och färjetransportörerna som ansvarar för kontrollerna. Kritiken har varit hård från pendlare som har fått betydligt längre restid till och från jobbet på grund av kontrollerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons