Annons
Nyheter

S: Nya regler för arbetskraftsinvandring

Lagen om arbetskraftsinvandring måste anpassas till arbetsmarknadens behov, anser Socialdemokraternas partistyrelse. I fjol beviljades drygt 12 000 arbetstillstånd för arbetstagare utanför EU, varav cirka 5 000 inom yrken som inte kräver längre utbildning som till exempel plantörer och bärplockare.(TT)
Publicerad 13 februari 2017

Lagen om arbetskraftsinvandring måste anpassas till arbetsmarknadens behov, anser Socialdemokraternas partistyrelse. I fjol beviljades drygt 12 000 arbetstillstånd för arbetstagare utanför EU, varav cirka 5 000 inom yrken som inte kräver längre utbildning som till exempel plantörer och bärplockare.

"Vi anser att det är rimligt att sådana jobb i första hand tillsätts med arbetskraft som bor i Sverige", skriver Mikael Damberg, näringsminister och ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott, och Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO, på DN Debatt.

Annons

Förslaget om "en positionsförflyttning" luftas inför partiets kongress i Göteborg. Skulle partistyrelsens linje antas kommer den att vägleda "våra prioriteringar i regeringssamarbetet framöver", meddelar Damberg och Thorwaldsson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons