Nyheter

Fortsatt halt på landets vägar

Det är mycket halt på många av landets vägar och SMHI varnar för ishalka i södra Sverige. I går kväll avlöste larmen varandra och även under natten och morgontimmarna har flera olyckor inträffat.(TT)
Publicerad 2 december 2016

Klass 1-varningen om plötslig ishalka över stora delar av Götaland utfärdades i går och under kvällen inträffade många olyckor på hala vägar. Utanför småländska Vaggeryd omkom två män när deras bil kraschade våldsamt in i mitträcket på E4 i norrgående riktning. Enligt polisen var det väldigt halt på platsen.

Under morgonen har en kvinna i Norrköping först till sjukhus med nacksmärtor efter en olycka, som kan ha koppling till halkan. I övrigt har natten och den tidiga morgonen varit betydligt lugnare än gårdagen i Östergötlands län då ett tiotal olyckor inträffade på kort tid.

Stannar hemma

””

I Blekinge har en lastbil kanat av vägen och en personbil snurrade in i ett mitträcke på E22. Fler rapporter om trafikolyckor i de sydligaste delarna av landet har börjat komma in till polisen.

Håll avståndet!

””

I Södermanland har en person förts till sjukhus efter en singelolycka på E20 vid tvåtiden i natt. Enligt polisen ska det ha varit glashalt på platsen. Halka verkar också ha legat bakom en kollision mellan två bilar i Skellefteå efter sju i morse.

TT