Nyheter

Sex döms till fängelse för flera grova brott

Sex personer, där de flesta har anknytning till en mc-klubb, döms av Skaraborgs tingsrätt till fängelse i som mest tre år och sex månader. För en sjunde person ogillas åtalet.(TT)
Publicerad 6 april 2018

Sex personer, där de flesta har anknytning till en mc-klubb, döms av Skaraborgs tingsrätt till fängelse i som mest tre år och sex månader. För en sjunde person ogillas åtalet.

De sex fälls för en rad olika brott, bland annat för människorov, försök till grov utpressning, olaga frihetsberövande och narkotikabrott. En tidigare ostraffad 37-årig företagare döms mot sitt nekande till fängelse i tre år och sex månader. De andra fem döms till kortare fängelsestraff på mellan ett år och två månader och två år och sex månader. De har i olika konstellationer varit inblandade i brotten. Alla döms mot sitt nekande i de flesta åtalspunkter.

Det var i höstas som polisen inledde spaning mot misstänkt kokainförsäljning i Skaraborg, bland annat med hjälp hemlig telefonavlyssning. Resultatet ledde till att flera brott kunde rullas upp och flera kunde gripas.

"Jag utgår från att åklagaren och samtliga dömda kommer att överklaga domen", säger rättens ordförande rådmannen Dan Sjöstedt i ett pressmeddelande.

TT