GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skogsstyrelsen avråder från skogsbruk

Skogsstyrelsen avråder nu från allt skogsbruk i de områden där det enligt SMHI råder mycket hög eller extrem brandrisk, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Brandrisken gör att konventionellt skogsbruk innebär flera risker.(TT)
Publicerad 25 juli 2018

Skogsstyrelsen avråder nu från allt skogsbruk i de områden där det enligt SMHI råder mycket hög eller extrem brandrisk, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Brandrisken gör att konventionellt skogsbruk innebär flera risker. I synnerhet användning av större skogsmaskiner med band eller kedjor ger risk för gnistbildning, särskilt på stenig mark.

"Det är som att åka runt med ett tändstål på 20 ton", säger Carl Appelqvist, tjänstgörande nationell samordnare på Skogsstyrelsen, i pressmeddelandet.

Rådet gäller även småskaligt skogsbruk, där gnistbildning kan ske exempelvis om en röjsåg kommer åt en sten.

Skogsstyrelsens rekommendation kvarstår till dess att brandrisken minskar.

TT