Annons
Nyheter

Man som besköt poliser dog av skottskador

En man i 30-årsåldern som sköts av polisen nära Väröbacka utanför Varberg har avlidit av sina skottskador. Mannen hade tidigare skjutit mot poliser, utan att någon kom till skada. Dramat inleddes på tisdagseftermiddagen med att ett bråk utbröt efter en trafikolycka.(TT)
Publicerad 2 april 2019

Dramat inleddes på tisdagseftermiddagen med att ett bråk utbröt efter en trafikolycka. En av de inblandade blev våldsam och började slå den andra föraren.

””

Ett vittne larmade polisen. När polispatrullen kom fram trappades våldet upp och den våldsamma mannen drog fram ett vapen och började skjuta. Enligt polisen rör det sig troligen om ett jaktgevär.

””
Annons

Efter skotten flyr mannen upp mot järnvägen som går i anslutning till vägen.

””

Mannen greps, fördes till sjukhus för vård och en förundersökning om försök till mord inleddes mot honom. Senare meddelade polisen att mannen avled på sjukhuset av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Brottsplatsen spärrades av och de poliser som varit med om skottlossningen togs omhand. Man har inlett en teknisk undersökning och håller förhör med de andra inblandade. En förundersökning vid särskilda åklagarkammaren i polismål har också upprättats, vilket är rutin när polis avlossar sitt tjänstevapen.

Tågtrafiken på spåret stängdes av under en kort tid men kom sedan i gång på nytt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons