Nyheter

Smugglade 3 593 liter sprit - döms

En man från Jönköping som byggde upp en omfattande spritsmugglingsverksamhet döms till ett års fängelse för att ha gjort sig skyldig till grov smuggling vid 30 tillfällen, skriver Jönköpings-Posten. Mannen stoppades i tullen i Helsingborg med över 500 liter alkohol i form av sprit, vin och öl.(TT)
Publicerad 5 december 2016

En man från Jönköping som byggde upp en omfattande spritsmugglingsverksamhet döms till ett års fängelse för att ha gjort sig skyldig till grov smuggling vid 30 tillfällen, skriver Jönköpings-Posten.

Mannen stoppades i tullen i Helsingborg med över 500 liter alkohol i form av sprit, vin och öl. Tullen hittade även 31 500 svenska kronor, 1 005 Euro och 2 850 danska kronor. När polisen genomförde en husrannsakan i hans hem hittades ytterligare 1 774 liter sprit, 643 liter vin och 676 liter öl.

Mannen erkände att han köpt alkoholen men sade att den var till honom själv och att han har ett samlarbeteende som gått över styr. Men under husrannsakan hittades även sms-konversationer, kontinuerliga kontoinbetalningar och bokföring som visade att han sålt stora mängder. Mannen hade även tillgångar på över en miljon kronor.

TT