Nyheter

Försenade tåg och flyg i snöovädret

Hårda vindar och snö fortsätter att orsaka stora problem i flyg- och kollektivtrafiken i landets östra delar. Samtidigt varnar SMHI för ett nytt snöoväder - som drar in över västkusten på måndag.(TT)
Publicerad 3 februari 2019

På söndagskvällen är det rejäla förseningar i tågtrafiken på Ostkustbanan mellan Stockholm och Sundsvall, och även i trafiken vidare norrut mot bland annat Umeå. En del resenärer är flera timmar försenade.

””

Flygtrafiken från och till Arlanda har under hela söndagen dragits med förseningar och inställda avgångar. Trots att det slutat snöa tar det tid att få bort all snö och is - och problemen väntas fortsätta dygnet ut.

””

Även om snöproblemen främst gäller Arlanda påverkas hela det svenska flygnätet med förseningar och inställda flyg, både i Sverige och utomlands.

””

Omkullblåsta träd

Träd som blåst omkull i ovädret orsakar strömavbrott och problem i vägtrafiken.

””

Men även på lite större vägar kan det bli problem.

””

Tusentals strömlösa

I Stockholmsområdet har det varit strömavbrott på flera platser.

””

Tusentals av Vattenfalls kunder har varit utan ström under söndagen.

””

Snön som vräkt ned över stora delar av Sverige i helgen är på väg norrut.

””

Natten mot måndagen blir klar med 10-15 minusgrader i Götaland och Svealand. Henrik Reimert varnar för att det kan bli halt när snön fryser till.

””

Nytt lågtryck

På måndagen drar ett nytt lågtryck in över Västsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Bohuslän, Göteborg, Sjuhäradsbygden och Halland. Ovädret drar in på eftermiddagen och kommer att pågå under natten mot tisdagen.

””

TT