Annons
Nyheter

Strider stänger in tiotusentals civila

I strider kring kuststaden al-Mokha i östra Jemen har 6 regeringstrogna soldater och 25 Huthirebeller dödats, uppger militär- och sjukhuskällor. FN oroas över att tiotusentals civila blivit instängda i al-Mokha.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

I strider kring kuststaden al-Mokha i östra Jemen har 6 regeringstrogna soldater och 25 Huthirebeller dödats, uppger militär- och sjukhuskällor. FN oroas över att tiotusentals civila blivit instängda i al-Mokha.

"Uppskattningsvis 20 000-30 000 människor, nästan en tredjedel av invånarna, är instängda i staden och behöver omedelbart skydd och katastrofbistånd", skriver Jamie McGoldrick, FN:s humanitära koordinator i ett uttalande.

Annons

Styrkor trogna den landsflyktige presidenten Abd Rabbu Mansur Hadi har i veckor, med stöd av den sunnimuslimska saudiledda alliansens flygangrepp, försökt jaga de Iranstödda shiamuslimska Huthirebellerna ut ur al-Mokha.

FN oroas över de civilas öde i staden, och närliggande Dhubab. Upprepade luftangrepp och markstrider har dödat många civila, stoppat transporter av förnödenheter och slagit ut bland annat vattenförsörjningen, enligt FN.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons