GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svenskundervisning får fortsatt stöd

Regeringen backar och ger fortsatt stöd till Svenska institutets satsning på svenskundervisning i utlandet. Förslaget att dra in stödet möttes av hård kritik.(TT)
Publicerad 27 november 2014

Regeringen backar och låter stödet till Svenska institutets satsning på svenskundervisning i utlandet bli kvar. Förslaget i budgetpropositionen att dra in stödet till svenskundervisningen, informationsinsatser för studier i Sverige och det svenska studenthemmet i Paris har mött hård kritik, och regeringen har alltså tagit intryck. "Regeringens avsikt är att verksamheterna kommer att få fortsatt statligt stöd", skriver Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Drygt 15 000 studenter utanför Norden läser svenska. Flest studerande finns i Tyskland, USA och Ryssland. Svenska institutets stöd går bland annat till bidrag till läromedel, gästföreläsningar och stipendier.

TT