Annons
Nyheter

Swedbank stoppar bankomatuttag

Swedbank stoppar tillfälligt alla uttag med bankkort. Orsaken är att rykten sprids om att det går att göra obegränsade uttag på bankomater - även om täckning saknas. Det är oklart om ryktet gäller flera bankers kort, eller om det bara handlar om Swedbank.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Claes Warrén, presskontakt på Swedbank, bekräftar störningarna och säger att banken har en "ganska bra bild" av hur de har uppstått.

””

Warrén säger att bankens tekniker jobbar för fullt och att förhoppningen är att problemen ska lösas under natten.

””
Annons

"Fattar inte folk"

När Mats Attin, inre befäl vid polisen i Malmö, körde till jobbet vid 21-tiden såg han ett 150-tal personer stå och köa vid en bankomat. Att något blivit galet med ett antal bankomater är bekräftad, men vad beror på är fortfarande oklart. Det har gått rykten om att det kan röra sig om en trojansk häst, andra rapporterar om ett tekniskt fel.

””

Problem sen midnatt

Felet med bankens it-problem uppstod vid midnatt. Kunder med Mastercardkort kopplade till Swedbank haft problem med betalningar. Har man drabbats av problem på grund av händelsen kan man kontakta banken och göra en reklamation, och eventuellt få ersättning från banken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons