TT-Inrikes

Tidigare MKB-anställd åtalad för mutbrott

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En tidigare anställd inom Malmös allmännyttiga bostadsbolag MKB åtalas för mutbrott. Han fick sin villa ombyggd och en pool installerad för totalt 3,4 miljoner kronor - enligt åtalet var det en muta. I gengäld har mannen enligt åtalet hjälpt företaget som byggde om villan att få olika MKB-uppdrag.(TT)

En tidigare anställd inom Malmös allmännyttiga bostadsbolag MKB åtalas för mutbrott. Han fick sin villa ombyggd och en pool installerad för totalt 3,4 miljoner kronor - enligt åtalet var det en muta.

I gengäld har mannen enligt åtalet hjälpt företaget som byggde om villan att få olika MKB-uppdrag. I en anbudsgivning hade företaget inte lagt det lägsta budet, men då ändrade den MKB-anställde i dokumenten så att företaget såg ut att ha lagt det lägsta budet. Efteråt ändrades beloppet tillbaka igen, enligt stämningsansökan som lämnats in i Malmö tingsrätt. På det viset förlorade MKB 274 000 kronor, skriver åklagaren.

Mannen åtalas också för att ha beställt ett arbete från företaget som på pappret kostade tre miljoner kronor, medan arbetet i själva verket bara kostade 200 000 kronor.

Den nu åtalade mannen har avskedats, skriver Sydsvenskan.

Både den före detta MBK-anställde och den person på byggföretaget som åtalas för givande av muta förnekar brott.