Nyheter

Spänningar efter misstänkt våldtäkt

Den misstänkta gruppvåldtäkten för en vecka sedan har lett till oroligheter på Gotland. På söndagen greps två personer misstänkta för hemfridsbrott och förgripelse mot tjänsteman.(TT)
Publicerad 9 oktober 2016

Det var i fredags som polisen skickade förstärkning till Gotland efter det att allvarliga hot riktats mot både personer inom rättsväsendet och mot fem män som tidigare varit anhållna för den misstänkta våldtäkten. Två män greps och förhördes på söndagen men polisen vill inte uppge närmare vad det rör sig om för brottsmisstankar.

””

Hätsk stämning

Männen har släppts men utredningen mot dem fortsätter och misstankarna kvarstår.

Den misstänkta gruppvåldtäkten mot kvinnan som ska ha ägt rum förra helgen har rönt stor uppmärksamhet, inte bara på grund av brottsoffrets funktionshinder utan också till följd av uppgifter som spridits om att de misstänkta gärningsmännen ska vara asylsökande. I onsdags anordnades en demonstration med ett hundratal deltagare i Visby och under följande natt ska åklagaren i fallet ha blivit uppsökt av en eller flera personer i sitt hem, rapporterar flera medier.

””

Delade ut flygblad

Under söndagseftermiddagen genomfördes ytterligare en demonstration i centrala Visby, den här gången anordnad av den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, rapporterar Helagotland.se. Det rörde sig om ett tiotal personer som bland annat delade ut flygblad.

Under måndagen börjar den särskilda insatsen att avvecklas, enligt polisen.

TT