Annons
Nyheter

Väktare stal för en halv miljon kronor

En väktare som varit anställd för att övervaka militärt materiel stal själv från lagret. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn för grov stöld, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

En väktare som varit anställd för att övervaka militärt materiel stal själv från lagret. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn för grov stöld, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

I april 2015 började Försvarets materielverk i Arboga upptäcka att saker i deras 45 000 kvadratmeter stora lager saknades. Det handlade om olika materiel, bland annat kikare och kikarsikten, till ett värde av 500 000 kronor. Snabbt föll misstankarna på en 43-årig vakt som haft i uppdrag att vakta området och hålla obehöriga ute.

Annons

I förhör erkände vakten direkt en rad stölder under sammanlagt tre år. Kikarna och siktena hade mannen sålt för 1 500 kronor till en kompis.

Kamraten dömdes i sin tur för häleri. Han nekade till brott med förklaringen att han enbart handlat i god tro. "Ingenting kändes skumt", förklarade han under rättegången, enligt SVT Nyheter Västmanland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons