Nyheter

Victoria firar sin 40-årsdag i två dagar

Fyller man jämnt brukar födelsedagsfirandet bli lite större för många människor. För kronprinsessan Victoria innebär det att firandet av 40-årsdagen den 14 juli börjar i Stockholm och avslutas på Öland den 15 juli. Nu har hovet gått ut med programmet. Så här ser upplägget ut. 14 juli:(TT)
Publicerad 7 april 2017

Fyller man jämnt brukar födelsedagsfirandet bli lite större för många människor. För kronprinsessan Victoria innebär det att firandet av 40-årsdagen den 14 juli börjar i Stockholm och avslutas på Öland den 15 juli. Nu har hovet gått ut med programmet.

Så här ser upplägget ut.

14 juli:

Allt börjar med en tacksägelsegudstjänst, så kallad Te Deum, i Slottskyrkan i Stockholm. Efter gudstjänsten blir det en mottagning med överlämning av gåvor från gäster som varit med under gudstjänsten, bland andra representanter för riksdag och regering.

Klockan 12 ska det skjutas salut - från Skeppsholmen i centrala Stockholm, men även andra salutstationer i landet.

Firandet i Stockholm avslutas klockan 13 med att kronprinsessfamiljen åker kortege från slottet till hovstallet.

Under kvällen deltar kungafamiljen vid det traditionella födelsedagsfirandet på Borgholms IP på Öland. Bland årets artister finns Jill Johnson, Magnus Uggla och den norska duon Marcus & Martinus.

15 juli:

Allmänhetens gratulationer brukar kronprinsessan ta emot framför Sollidens slott på födelsedagen, men med årets program blir det först dagen därpå.

Såväl kungaparet som kronprinsessparet möter allmänheten vid 11-tiden.

TT