Nyheter

Vill sparka ut KD-politiker

Kristdemokraternas partidistriktsstyrelse i Kronoberg begär att lokalpolitikern Kauko Antbacke utesluts ur partiet, rapporterar SVT Nyheter Småland. Efter uppmärksammade inlägg med kritik mot Pride valde den kristdemokratiske lokalpolitikern Kauko Antbacke i juni att lämna uppdraget som partiordförande i Alvesta.(TT)
Publicerad 8 september 2016

Kristdemokraternas partidistriktsstyrelse i Kronoberg begär att lokalpolitikern Kauko Antbacke utesluts ur partiet, rapporterar SVT Nyheter Småland. Efter uppmärksammade inlägg med kritik mot Pride valde den kristdemokratiske lokalpolitikern Kauko Antbacke i juni att lämna uppdraget som partiordförande i Alvesta.

Efter Norges nationaldag den 17 maj ställde Antbacke sig frågande till att Alvesta kommun inte hissat norska flaggan men däremot flaggat regnbågsfärgat under Växjö Pride. I ett inlägg i sociala medier skrev han: "Du har rätt att hissa vilken flagga du vill om det så är Saudiarabiens gröna med halshuggarsvärdet eller ISIS-flaggan eller Pride. Jag kan inte för allt smör i Småland respektera det dessa flaggor står för". Han skrev också att "Pride inte tillhör vår kultur", något som partiets distriktsordförande Eva Johnsson reagerade starkt emot.

TT