Annons
Nyheter

Aboubakar avgjorde för Kamerun

Med ett briljant mål med två minuter kvar av finalen i Afrikanska mästerskapen i fotboll sköt Vincent Aboubakar guldet till Kamerun. Målet innebar 2-1 mot Egypten och Kameruns femte guld i mästerskapen. Egypten hade tagit ledningen i första halvlek genom Mohamed Elneny, Arsenals mittfältare.(TT)
Publicerad 5 februari 2017

Egypten hade tagit ledningen i första halvlek genom Mohamed Elneny, Arsenals mittfältare. I halvtid var det fortfarande 1-0 till Egypten som såg ut att gå mot landets åttonde guld. Men två kamerunska inhoppare förstörde den egyptiska gulddrömmen. Först kvitterade Nicolas Nkoulou efter en timmes spel.

Och sedan avgjorde Besiktasanfallaren Aboubakar inför 38 000 åskådare i Gabons huvudstad Libreville när han tog emot bollen, lyfte den över en spelare och sköt den på volley förbi Essam El Hadary i Egyptens mål.

Annons

Finalsegern var den femte för Kamerun, den första sedan 2002 och det var första gången man lyckades besegra Egypten i en final på tre försök.

För Egyptens förbundskapten, argentinaren Hector Cuper, blev det ännu en tung finalförlust. Två gånger förlorade hans Valencia finalen i Champions League.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons