Nyheter

â??Haksabanovics drömmål sänkte ÖFK

Sead Haksabanovic valde allsvenskan framför belgiska ligan. 17-åringen sänkte topptippade Östersund i premiären med ett kanonskott i första krysset, 1-0. - Men det var inte meningen att den skulle sitta där, säger han och ler. Många tror att Östersund ska vara ett medaljlag i årets allsvenska.(TT)
Publicerad 1 april 2017

Många tror att Östersund ska vara ett medaljlag i årets allsvenska. Men i premiären på Örjans Vall fanns topprestationen i Halmstads lag.

Matchen var ungefär lika grå som den halländska himlen - tills Haksabanovic satte fart på fötterna i 38:e minuten.

Norske anfallaren Alexander Ruud Tveter jobbade ut bollen på vänsterkanten. Haksabanovic gjorde en skottfint, skapade sig ett litet skottutrymme i snäv vinkel och lyckades panga upp 1-0 i närmsta krysset.

””
””

"Viktig signal"

Sead Haksabanovic tackade nej till Club Brügge i vintras. I stället kan 17-åringen bli en av de största profilerna i allsvenskan 2017.

””

Förra säsongen gjorde vänstermittfältaren åtta mål och sju assist i näst högsta serien.

””

Upphaussade Östersund hade stort bollinnehav i kraft av sin passningsskicklighet, men gästerna klarade inte att skapa målchanser.

Stolt Potter

En harmlös nick av inhopparen Salisu Abdullahi Geros i 65:e minuten var det enda som 19-årige HBK-målvakten Isak Pettersson behövde rädda.

””

TT: Är du förvånad över att det blev så här?

””

TT