Nyheter

AIK-ordförande: "Många olika viljor"

Styrelsen i AIK fotbollsförening ställer sina platser till förfogande och kallar till ett extra möte den 15 december. Skälet är en namninsamling. - Det handlar om A-lagsverksamheten, där man inte är nöjda med hur den verksamheten bedrivs.(TT)
Publicerad 2 december 2016
””

Genom en namninsamling på nätet har medlemmar i AIK uttryckt sitt missnöje och därmed tvingat fram det extrainsatta mötet. Insamlingen innehåller 291 underskrifter som lämnades över till ordföranden Jonny Jergander.

””

Inte upplevt missnöje

Han säger att han upplevt en händelserik mandatperiod, men att han inte upplevt att det funnits mycket missnöje.

””

Det har pågått en maktkamp inom AIK i flera år. I mars i fjol fick fem personer från styrelsen i AIK Fotboll AB gå efter att AIK Fotbollsförening föreslagit ett nytt ägardirektiv. Det innebar att Johan Segui, som då var ordförande i AIK FF, under en period satt som ordförande både i aktiebolaget och i AIK FF

Lämnade valberedningen

När valberedningen i februari presenterade sina nominerade till ordförandeposten i AIK FF fanns Segui inte med. I stället valdes Jonny Jergander till ordförande. Segui blev vald till vice ordförande.

Valberedningen, vars tidigare sammankallande Mårten Paulsson har lämnat sin post, har fått i uppgift att ta fram ett förslag på ny styrelse.

TT: Kan du tänka dig att ingå i den nya styrelsen?

””

TT