Annons
Nyheter

Alexandersson överlägsen trots trasig stav

Tove Alexandersson fyllde på sin medaljskörd i skidorientering när hon tog guld i sprintdistansen i EM-premiären i Imatra, Finland. Alexandersson vann med 58 sekunders marginal till finländskan Mirka Suutari trots att svenskan fick åka med en trasig stav stora delar av loppet.(TT)
Publicerad 7 februari 2017

Tove Alexandersson fyllde på sin medaljskörd i skidorientering när hon tog guld i sprintdistansen i EM-premiären i Imatra, Finland.

Alexandersson vann med 58 sekunders marginal till finländskan Mirka Suutari trots att svenskan fick åka med en trasig stav stora delar av loppet.

Annons

"Toppen på staven, delen där handtaget sitter fast, gick av och efter det var jag tvungen att hålla en bit ner på staven och dessutom hålla i den väldigt hårt för att jag inte skulle tappa den. Det gick bra ända fram till upploppet där jag gav allt jag hade och då gick staven av, så jag hade bara en stav med mig in i mål", säger Alexandersson till Orienteringsförbundet.

Det var hennes femte EM-guld och 13:e guld totalt i EM.

Det blev också svenskt brons genom Magdalena Olsson.

Alexandersson är en orienteringens just nu största stjärna. I skogsorientering har hon vunnit världscupen tre år i följd och i fjol tog hon två VM-guld. I skidorientering har hon tagit guld i alla EM och VM sedan VM 2013.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons