Nyheter

Alla pratar om rallyvädret 

I dag startar svenska rallyt på allvar med sträckor i Norge. Och det som alla pratar om är vädret. Och hur det ska påverka underlaget. Under den senaste veckan har det töat och frusit om vartannat och det har skapat ett perfekt rallyföre.(TT)
Publicerad 15 februari 2019

Under den senaste veckan har det töat och frusit om vartannat och det har skapat ett perfekt rallyföre.

””

Men väderprognosen talar om flera plusgrader kring norska gränsen. Och oron växer att underlaget inte ska hålla vid andra körningen på sträckorna fram på eftermiddagen.

””

Och prognoserna för lördagen ser inte bättre ut. Det finns oro i leden.

Ogier först ut

Förarna i WRC-klassen startar efter ställningen i rally-VM. Sébastien Ogier går ut först, följt av Thierry Neuville och Ott Tänak.

I sammandraget leder Neuville efter torsdagens superspecialsträcka i Karlstad med 0,8 sekunder före Sébastien Ogier och 1,1 sekund före norrmannen Andreas Mikkelsen. Pontus Tidemand ligger 4,8 sekunder efter täten.

””

Rallyts längsta sträcka

Bland sträckorna under dagen märks Svullrya som är rallyts längsta med 24,88 km. Den körs två gånger. Dagens sju skogssträckor är sammanlagt 137,41 km. De sex första sträckorna körs till största delen i Norge, medan den sista sträckan tar förarna tillbaka mot serviceplatsen i Torsby.

TT