Nyheter

Andelsförsäljning gav Sirius 370 000 kronor

Efter att avancemanget till fotbollsallsvenskan var klart lanserade Sirius som första klubb i Sverige så kallad "crowd funding", en möjlighet för utomstående att investera i spelartruppen.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Efter att avancemanget till fotbollsallsvenskan var klart lanserade Sirius som första klubb i Sverige så kallad "crowd funding", en möjlighet för utomstående att investera i spelartruppen.

När kampanjen stängdes inför premiären hade Sirius sålt 3 723 andelar för 100 kronor per styck, och därmed fått in 372 300 kronor. Investerarna får 12,4 procent av det eventuella transferöverskott - försäljningsbelopp med avdrag för spelarköp - klubben gör mellan den 15 juli i år och 31 mars nästa år.

"En av målsättningarna med kampanjen var att signalera att vi är en klubb som tar till oss innovativa lösningar. För en klubb av vår storlek är 370 000 kronor ett välbehövligt tillskott", säger Sirius ordförande Ove Sjöblom i ett pressmeddelande.

Efter den överraskande segern i premiären borta mot Djurgården steg andelarna i värde till 140 kronor under låg omsättning.

TT