Nyheter

Isak kan bli yngste sedan "Putte" Kock

AIK:s succéanfallare Alexander Isak kan snart bli den yngste landslagsmannen sedan "Putte" Kocks dagar. - Jätteroligt i så fall. Det var givet att han skulle vara med här, säger förbundskapten Janne Andersson om truppen till januariturnén.(TT)
Publicerad 7 december 2016

Den 17-årige anfallaren tar plats i landslagstruppen till januariturnén i Abu Dhabi den 3-13 januari. Redan i höstas, i samband med att Isak slog igenom i allsvenskan med dunder och brak, talade sig Andersson varm om honom. Förbundskaptenen påpekade: "Jag skulle ljuga om jag sade att han inte fladdrat förbi i mitt huvud".

Nu fastnade tanken.

"Med för att han är bra"

Alexander Isak är en av 24 spelare i truppen som inleder nästa landslagsår i Abu Dhabi.

””

Om Alexander Isak får speltid blir han den näst yngste spelaren som någonsin har dragit på sig landslagströjan. Just nu tillhör rekordet - enligt Aftonbladet - Gunnar Pleijel som var 17 år och 72 dagar när han debuterade 1911. Därefter är Rudolf "Putte" Kock, som debuterade 1919, yngst med 17 år och 334 dagar.

Isak kopplas nästan dagligen ihop med storklubbar ute i Europa, men om han ska stanna i AIK eller ta chansen redan i vinter vill Andersson inte ta ställning till.

””

14 debutanter

I Förenade arabemiraten väntar matcher mot Elfenbenskusten, den 8 januari, och Slovakien, den 12 januari.

Och precis som vanligt är det till stora delar ett nytt och grönt herrlandslag som ska ta sig an uppgifterna. 14 av truppens 24 spelare kan göra sina första matcher med A-landslaget.

””
””

Bland debutanterna sticker Östersundsduon Saman Ghoddos och Ken Sema ut. Andersson om Ghoddos:

””

Några spelare föll bort av olika anledningar.

Augustinsson stoppas

FC Köpenhamn stoppar Ludwig Augustinsson och Robin Olsen. Och Bröndby vill inte släppa Johan Larsson för hela lägret. Kalmar FF:s Rasmus Elm finns inte heller med i truppen och ytterligare några spelare behöver rehabiliteringsträna, som Pawel Cibicki.

””
””

TT