Nyheter

Sverige till kvartsfinal i goalball

Efter premiärförlusten mot Brasilien har de svenska goalballherrarna fått upp farten i Paralympics. Först besegrades Algeriet med 12-6 och på måndagen kom andra raka segern när Sverige slog Tyskland med 9-5.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Efter premiärförlusten mot Brasilien har de svenska goalballherrarna fått upp farten i Paralympics. Först besegrades Algeriet med 12-6 och på måndagen kom andra raka segern när Sverige slog Tyskland med 9-5. Det innebär att Sverige är klart för kvartsfinal, redan före den avslutande gruppspelsmatchen mot Kanada på tisdag.

Efter första halvlek kändes matchen avgjord, då Sverige hade en 4-0-ledning. Men Tyskland kämpade sig in i matchen och efter två mål på 16 sekunder stod det plötsligt bara 5-4.

Nyinbytte Stefan Gahne gav dock Sverige nödvändigt andrum med två snabba mål och Sverige kunde till slut vinna relativt komfortabelt.

Precis som i de första matcherna var det Jimmy Björkstrand som visade vägen med sitt skytte. Björkstrand gjorde fyra av Sveriges mål och har nu gjort 13 mål på tre matcher.

TT