Annons
Nyheter

Jakobssons korsband av - missar EM

Anfallaren Sofia Jakobsson är korsbandsskadad och missar sommarens fotbolls-EM i Nederländerna. - Detta är ju synd för henne och synd för oss också, säger förbundskaptenen Pia Sundhage. Det var på träning på måndagen med klubblaget Montpellier som olyckan var framme.(TT)
Publicerad 1 februari 2017

Det var på träning på måndagen med klubblaget Montpellier som olyckan var framme. Jakobsson, som leder skytteligan i Frankrike på 14 mål, slet av korsbandet i vänster knä, skriver klubben på sin webbplats.

””
””

"Nio månader"

Annons

Härnäst väntar operation och sedan en lång rehabiliteringsperiod.

””

Sofia Jakobsson förlängde nyligen sitt kontrakt med Montpellier i ett år. Enligt klubben ska operationen ske inom 15 dagar, men det är inte bestämt om hon ska operaras i Frankrike eller i Sverige.

EM startar om fem månader. Det betyder att Pia Sundhage får klara sig utan 26-åriga Jakobsson i mästerskapet i Nederländerna. Sverige premiärspelar mot Tyskland den 17 juli.

Fler snabba

Den svenska förbundskaptenen kommer att sakna Jakobssons energi, så väl på planen som utanför den.

””

Skadan innebär dock inte att Sundhage behöver tänka om kring spelsystemet inför EM.

””

Sofia Jakobsson debuterade i landslaget 2011 och var samma år med och tog VM-brons i Tyskland. Hon var även med i OS-laget som tog silver i Rio de Janeiro förra året.

För landslaget väntar närmast Algarve cup i Portugal i början av mars.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons