Nyheter

Tv-tittare blåste Thompson på segern

En tv-tittare avgjorde golfmajorn Ana Inspiration då ledaren Lexi Thompson blev straffad med fyra extraslag. - Jag var inte medveten om att jag gjort fel, säger amerikanskan som förlorade i särspel mot Ryu So-Yeon, Sydkorea.(TT)
Publicerad 3 april 2017

Thompson hade tre slags ledning efter tolv hål på Rancho Mirage-banan i Kalifornien den sista dagen av Ana Inspiration. Då blev hon informerad av domarna att hon straffades med fyra slag för att ha placerat bollen fel på greenen på det 17:e hålet under lördagsronden, två slag för själva regelfelet och två slag för att ha fyllt i scorekortet fel.

Det var en tv-tittare som anmält regelfelet.

””

"Caddien hjälpte mig"

Trots chockbeskedet lyckades hon fokusera om och spela vidare. Och trots tårarna lyckades hon göra birdie direkt på det 13:e hålet. Hade Thompson sedan satt eagleputten på det sista hålet hade hon vunnit. Birdieputten gav henne i alla fall ett särspel.

””
””

Ryu So-Yeon säkrade segern genom en birdie på det första särspelshålet.

””
””

Nordqvist elva

Thompson har tidigare vunnit Ana Inspiration, det var 2014. För Ryu var det första segern i Rancho Mirage. Hon har en majorseger sedan tidigare, US Open 2011.

Anna Nordqvist blev bästa svenska på elfte plats. Hon avslutade med sin bästa rond för veckan, 69 slag, och var sju slag efter tätduon. Pernilla Lindberg halkade ner i resultatlistan efter sin 73-rond och slutade på delad 21:a plats.

TT