Nyheter

Isländsk dubbel gav IFK segern

Noll mål i allsvenskan säsongen 2017. Två mål i den allsvenska premiären 2018. Det fullkomligt strålade om IFK Göteborgs Elías Már Ómarsson efter 3-1-segern mot nykomlingen Trelleborg. - Ju gladare man är desto bättre spelar man, säger islänningen.  (TT)
Publicerad 1 april 2018

Vid sidlinjen på Vångavallen, som var snötäckt bara dagar före premiären och inte bjöd på det bästa av underlag, stod två tränardebutanter i sammanhanget: Patrick Winqvist och Poya Asbaghi.

Asbaghi fick jubla först. Efter 20 minuters spel gjorde Elías Már Ómarsson säsongens första mål för IFK Göteborg. Han fick god hjälp av målvakten Marko Johansson, som bjöd Ómarsson på ett friläge med en felpassning.

Trivs med tränaren

Trelleborg svarade genom Zoran Jovanovic precis före halvtidspausen, men tidigt i den andra halvleken klev islänningen Elías Már Ómarsson fram igen. Denna gång med en välplacerad volley från distans.

När inhoppande Vajebah Sakor sedan utökade ledningen till 3-1 var det aldrig något snack om segern för IFK Göteborg.

För matchhjälten med det långa håret och skosnörstunna hårbandet var det särskilt skönt. På 90 minuter gick han från att ha gjort noll mål på hela den allsvenska säsongen i fjol till att ha gjort två mål i årets premiär.

Förklaringen? Mannen vid sidlinjen.

””

Pånyttfödd målskytt

Ómarsson spelar en leende fotboll för tillfället. Inte så mycket för att han är en bättre fotbollsspelare i dag jämfört med för ett år sedan, men för att han tänker på rätt sätt.

””

TT: Har du satt ribban för hur många mål du vill göra i år?

””

TT