Nyheter

Salas familj: "Nu kan vi sörja"

Nu är det bekräftat att det var fotbollsspelaren Emiliano Salas kropp som bärgades från det försvunna flygplanet. "Nu kan vi sörja", säger argentinarens familj i ett uttalande. Hans förra klubb Nantes väljer att pensionera Salas tröjnummer. Det blev en lång och smärtsam väntan.(TT)
Publicerad 8 februari 2019

Det blev en lång och smärtsam väntan. Sedan det flygplan som bar den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala försvann gick det över två veckor av ovisshet. Nu, när den kropp som hittades i ett flygvrak i måndags har identifierats som 28-åringens, kan hans familj börja sörja.

"Nu kan vi börja sörja vår son och vår bror", säger Salas familj i ett uttalande.

"Vi vill tacka er alla för era hälsningar och stöd under den mest smärtsamma tiden i vårt liv. Att se alla göra allt de kunnat för att hjälpa oss i sökandet har varit värdefull hjälp för oss".

Förutom Sala fanns även piloten David Ibbotson - som ännu inte hittats - i planet.

"Vi hoppas att myndigheterna gör allt de kan för att hitta honom", säger Salas familj.

Fotbollsvärlden sörjer

Hälsningarna till Sala, piloten och deras familjer har varit många efter dödsbeskedet.

Hans förra klubb, Nantes, har beslutat att pensionera argentinarens tröjnummer, 9.

"Jag finner inga ord, det är en tragedi. Emiliano lämnade ett avtryck här, vilket är anledningen till att jag, som många andra fans, vill hedra honom genom att pensionera numret nio", säger klubbens ordförande Waldemar Kita i ett utlåtande på Nantes webbplats.

Även brittiska Cardiff, dit Sala var på väg i planet efter övergången från Nantes, har skickat en hälsning.

"Vi sänder våra hjärtligaste sympatier och kondoleanser till Emilianos familj", skriver Cardiff på sin webbplats.

Bevismaterial

Många av de spelare som skulle bli Salas framtida lagkamrater och motståndare i Premier League har skickat hälsningar via sociala medier.

"Tragiskt... Må du vila i frid", skriver Cardiffmittbacken Sol Bamba, med ett svartvitt foto på argentinaren, på Twitter.

"Det finns inga ord att beskriva hur ledsamt detta är. Mina tankar och böner går till hans familj och även pilotens familj", skriver Arsenalstjärnan Mesut Özil.

Arbetet med att bärga hela flygplansvraket, som hittades i söndags, har avbrutits på grund av svåra väderförhållanden. Däremot beskriver utredningsmyndigheten AAIB de videofilmer som tagits på vraket som "värdefullt bevismaterial" i utredningen kring hur olyckan inträffat.

TT