Annons
Nyheter

Berlin gav tyskarna en lektion

Sverige-Tyskland i en VM-kvartsfinal är ju fantastiskt - om det vore fotboll. I bandy är det inte riktigt lika läckert. Sverige vann med 34-6. Det var ju såklart avgjort redan på förhand, men det är ändå lite svårt att klaga på kvartsfinalspelet i VM.(TT)
Publicerad 2 februari 2017

Det var ju såklart avgjort redan på förhand, men det är ändå lite svårt att klaga på kvartsfinalspelet i VM. Innan kvartsfinalerna infördes 2014 tvingades de bra lagen möta två riktigt dåliga lag, ibland till och med tre, under en VM-turnering. Numera är det bara en sådan match.

Att kalla det match är i och för sig kanske att ta i.

Annons

Sverige har sammanlagt gjort 109 mål i de fyra spelade kvartsfinalerna, och då har de stundtals bara gått på halvfart.

””

Rysstyskar

””

Än så länge är vi inte där, därför spelades "matchen" mot Tyskland.

Tyskarna - där samtliga spelare utom fem har väldigt rysk-klingande namn - hade enormt stor respekt för svenskarna, klev undan i närkamperna och bad mer eller mindre om ursäkt när de råkade komma i vägen för en svensk i hög fart.

Sverige valde en halvhög nivå, trampade inte på allt de kunde, men bjöd ändå på ett gäng fina mål.

Norge nästa

Den vikarierande lagkaptenen Daniel Berlin - extra passande just mot Tyskland - fick bindeln då den ordinarie kaptenen Andreas Westh passade på att vila och vara expertkommentator hos Eurosport. Han sköt två mål och passade fram till minst ett till.

Främsta målskyttar i Sverige blev Patrik Nilsson, Christoffer Edlund och Daniel Andersson som alla gjorde sex mål.

En enda svensk hade en jobbig dag: Målvakten Patrik Hedberg, som fick minimal hjälp av ett allmänt ointresserat försvar.

Nu väntar Norge i lördagens semifinal.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons