Nyheter

Besara tystade Hammarby

I somras trodde Nahir Besara att han återigen skulle få spela på Tele 2 arena. Så blev det också - men inte i Hammarbys färger. På måndagen var han tillbaka, och räddade en poäng till sitt Örebro. - Kul att göra mål, men. . . säger han efter 1-1-matchen.(TT)
Publicerad 12 september 2016

2014 var Nahir Besara med och sköt upp Hammarby i fotbollsallsvenskan. I augusti förra året, efter två och en halv säsong i grönvitt, kände han dock att det var dags att testa vingarna utomlands.

Flera klubbar anmälde sitt intresse. Valet föll på Göztepe.

Men tiden i den turkiska andraligan blev inte riktigt vad den spelskicklige mittfältaren tänkte sig, och i somras bröts treårskontraktet.

Trodde på återkomst

Besara flyttade hem till Sverige och flörtade öppet med Hammarby. 25-åringen ville tillbaka. Men någon återkomst blev det inte.

””
””

Dörren Besara talar om stavas Örebro.

Strax innan transferfönstret stängde blev han klar för Alexander Axéns lag, och på måndagskvällen mot Hammarby - så klart - visade han att närkingarna gjort rätt som satsat på honom.

På tilläggstid, vid ställningen 1-0 till Hammarby, skruvade Besara elegant in kvitteringen. Ett mål som innebar delad poäng och som tystade arenan fullständigt.

””

Efter sin fullträff sträckte Besara händerna i luften, i en närmast ursäktande gest.

””

Bergstrand besviken

Hammarby såg länge ut att vara på väg mot segern. Mittbacken Joseph Aidoo, som återigen stod för en stabil insats, gav hemmalaget ledningen med 20 minuter kvar att spela då han stötte en väl avvägd frispark från Kennedy Bakirciouglu i nät. Utöver det hade Hammarby ett par avslut i virket, och bud på en straff.

””

Hans kollega i Örebro, Alexander Axén, var desto mer nöjd.

””

TT