Nyheter

Gjorde drömmål förgäves

Jesper Boqvist har fått jobba ett tag för att hitta tillbaka till målformen han hade före jul. Mot Luleå hittade han rätt med ett av säsongens läckraste mål men hade svårt att glädjas åt sitt konststycke. - Jag vill vara en spelare som avgör matcher och det lyckas jag inte med nu.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Att Jesper Boqvist har svårt att glädja sig åt sitt läckra mål är lätt att förstå då hans Brynäs bara fick en poäng med sig hemma mot Luleå. Gästernas Emil Larsson avgjorde (2-1) halvvägs in i förlängningen.

Brynäs sladdar just nu runt strecket som skiljer mellan åttondelsfinal och slutspelat efter grundserien och för att säkra en plats på rätt sida krävs att spelare som just Jesper Boqvist hittar målformen.

"Hårt jobb lönar sig"

20-årigen gjorde mål hemma mot Växjö den 21 december. Efter det följde elva mållösa matcher innan forwardstalangen äntligen nätade igen borta mot Luleå den 31 januari.

När nu Luleå åter var motståndare, den här tisdagskvällen i Gävle, kom andra SHL-målet på tre matcher för Jesper Boqvist:

””

Tisdagskvällens godbit, kvitteringen till 1-1, kom i början av den andra perioden efter att Gävlelaget precis hade rett ut ett boxplay varpå Brynäsbacken Simon Bertilsson lobbade iväg pucken från egen kortsida.

Halvvägs över isen plockade Jesper Boqvist ner pucken i farten med klubbladet, vände och kom helt fri med Luleåmålvakten Joel Lassinantti:

””

TT: Skickligt ändå att plocka ner och få med sig pucken så precist?

””

Lovar slutspel

Just det kan man som åskådare ställa sig lite tveksam till men att "alla" förväntar sig mål av Brynäs unga forwardstalang är något som kan slås fast.

””

Brynäs tabelläge blev dock knappast bättre på tisdagskvällen då Rögle som är närmast under slutspelsstrecket nu bara är en poäng efter, med tre måls bättre målskillnad dessutom.

Men Jesper Boqvist är säker på att Brynäs kommer vara på rätt sida när grundserien är färdigspelad:

””

TT