Nyheter

Bröderna Ymer i Sveriges DC-lag

Det var 16 år sedan sist. Men nu är Davis Cup tillbaka i Båstad när Sverige ställs mot Nederländerna den 16-18 september. Och det är ett ungt lag som ställer upp på gruset.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Det var 16 år sedan sist. Men nu är Davis Cup tillbaka i Båstad när Sverige ställs mot Nederländerna den 16-18 september.

Och det är ett ungt lag som ställer upp på gruset. Bröderna Elias och Mikael Ymer är nominerade tillsammans med den tänka dubbeluppställningen Isak Arvidsson och Fred Simonsson, som vunnit två titlar på challengetouren i år.

"Elias är given etta. Även om han inte har varit i form så finns spelet där och han har jobbat väldigt hårt med sin fysik de senaste sex veckorna. Han är på gång, det som behövs är lite matcher och segrar. Micke gjorde comeback efter skada förra veckan och visade att han klarar av att spela på en hög nivå. Han slog bättre rankade spelare varje dag. Jag fick ett grymt kvitto både fysiskt, spelmässigt och mentalt", säger förbundskapten Fredrik Rosengren i ett pressmeddelande.

Förutom kvartetten finns Markus Eriksson och Carl Söderlund i truppen och kan komma att ta plats i laget.

Vinnaren i Båstad säkrar nytt kontrakt i Europa-/Afrikazonens grupp 1 medan förloraren får en direkt avgörande nedflyttningsmatch mot Israel i oktober.

TT