Nyheter

Christiansen tillbaka - ska leda MFF ur kris

En dubbel allsvensk guldmakare är tillbaka i Malmö FF. Anders Christiansen har skrivit på ett långtidskontrakt över fyra och ett halvt år - och ska hjälpa det tionde placerade mästarlaget ur krisen. "Jag har samma ambition som när jag kom, vinna titlar", säger dansken.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Efter två SM-guld på lika många år lämnade Anders Christiansen, utsedd till allsvenskans bästa spelare 2017, MFF i januari för spel i belgiska Gent. Men efter ett misslyckat halvår med bristande speltid återvänder den danske mittfältaren nu till Sverige. Kontraktet är skrivet till och med 2022.

"Jag har samma ambition som när jag kom för två och ett halvt år sedan. Vinna matcher, vinna titlar och spela bra fotboll. Jag vill bli en så bra fotbollsspelare som möjligt och kommer det anbud är det något man får överväga då. Men jag stannar gärna här länge. Man ska trivas både på och utanför planen", säger Anders Christiansen till klubbens webbplats.

Christiansen värvades till MFF 2016 och var med och vann SM-guld direkt. Han var också med och försvarade titeln i fjol.

Inför omstarten av allsvenskan om en månad ligger ett krisande MFF på tionde plats i tabellen, elva poäng bakom serieledande Hammarby.

TT