Nyheter

Coin Perdu vann Uppfödningslöpningen

Coin Perdu är ett franskt vin av bästa märke. Coin Perdu är också namnet på Sveriges bästa tvååring. På lördagen lekte han hem Uppfödningslöpningen på Jägersro på nya svenska rekordet 1. 12,7 över kort distans. Det var första segern i landets största tvååringslopp för kusken Erik Adielsson.(TT)
Publicerad 3 december 2016

Det var första segern i landets största tvååringslopp för kusken Erik Adielsson.

””

Adielsson fick en fin start bakom Coin Perdu och hamnade i andrapar utvändigt. Runt sista kurvan satte han tumskruvarna i ledande Hot Chocolate och över upploppet travade hästen undan till lätt seger i avslappnad stil.

””

Svante Båth vann loppet 2002 med Luxury Ås och 2003 med Even Who.

””

Förstapriset var 700 000 kronor men Coin Perdu var anmäld till den så kallade Premichansen vilket innebär att han dubblar summan till 1,4 miljoner kronor. Tvåårshingsten har därmed tjänat 1 695 000 kronor på fem sina fem segrar i år.

Tvåa blev Executive Caviar med Joakim Lövgren i sulkyn.

Erik Adielsson vann ytterligare två V75-lopp på Jägersro. I den första avdelningen skrällde han med Flo Rida Sea som bjöds ett perfekt lopp av Solvallakusken. Oddset: 34,24.

””

I V75-5 segrade Adielsson med favoriten Tjacko Zaz efter ledning från start till mål.

””

Trots att han tog två månaders semester i början av året. Största segern kom i Kriteriet bakom Deimos Racing som även tränas av Svante Båth,

Adielsson var även tvåa i trav-VM i New York med Oasis Bi som gav drygt två miljoner kronor

””

TT