Nyheter

Damerna diskrimineras i West Ham

West Hams damlag i fotboll anklagar klubben för diskriminering. Ordföranden i damsektionen, Stephen Hunt, har lämnat in en anmälan till Englands fotbollsförbund FA. - West Ham måste bötfällas tills de börjar bete sig som en 2000-talsklubb, säger Hunt till BBC.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016

West Hams damlag i fotboll anklagar klubben för diskriminering. Ordföranden i damsektionen, Stephen Hunt, har lämnat in en anmälan till Englands fotbollsförbund FA.

””

Enligt Hunt har klubben stoppat damsektionen från att hitta egna sponsorer och utlovade pengar har inte betalats ut. Han säger också att damerna inte släpps in i West Hams gym och har inte råd att anlita någon fysioterapeut eller hyra bussar för att åka till matcherna. Spelarna använder fjolårsdräkterna där fjolårsspelarnas namn har tejpats över.

West Hams slår tillbaka mot anklagelserna, påstår att Hunt hotat klubben och vägrat att rätta in sig i ledet.

"Klubben har jobbat en tid för att ta in West Ham United Ladies FC 'i huset' och med tanke på Mr Hunts senaste kommentarer försöker vi göra det så snart som möjligt. Det kommer att göra damernas fotboll i West Ham United större, bättre och starkare", skriver West Ham i ett uttalande.

TT