Nyheter

Damernas EM-trupp i bordtennis klar

Li Fen, Matilda Ekholm och Linda Bergström fick alla en direktplats i EM-truppen i bordtennis av förbundskapten Thomas von Scheele. Den fjärde platsen spelades det om - och i en intern kvalturnering var det till slut Jennifer Jonsson som knep den sista platsen före Ellen Holmsten och Filippa Bergand.(TT)
Publicerad 11 september 2016

Li Fen, Matilda Ekholm och Linda Bergström fick alla en direktplats i EM-truppen i bordtennis av förbundskapten Thomas von Scheele. Den fjärde platsen spelades det om - och i en intern kvalturnering var det till slut Jennifer Jonsson som knep den sista platsen före Ellen Holmsten och Filippa Bergand.

"Eftersom jag länge funderat på hur man kan få in mer träning med samma anspänning man har under tävling så valde jag att låta spelarna kvalspela om en plats i truppen. Det jag fick ut av detta var matcher som jag tycker gav spelarna mycket mer än vad två dagars träning hade kunnat ge. Och Jennifer var i slutändan en värdig vinnare i det jämna kvalet", säger von Scheele i ett pressmeddelande.

EM avgörs 18-23 oktober i Budapest, Ungern.

TT